mgr inż. Ewelina Chrząścik
05 Kwie

MAKARON Z CUKINIĄ I WĘDZONYM TOFU

Przepis odpowiedni dla Vegan i Vegeterian.

MAKARON Z CUKINIĄ I WĘDZONYM TOFU

Składniki

Makaron bezjajeczny, świderki 80g

Cukinia 1 sztuka (około 300g)

Tofu wędzone lub naturalne 80g

Oliwa z oliwek 1 łyżka (około 10g)

przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cukinie obrać obieraczką do warzyw w formie wstążek, podpiec na oliwie, doprawić solą i pieprzem. Tofu pokroić w kostkę, dodać do cukinii i makaronu, wszystko wymieszać.

 

wartość odżywcza:

1 porcja to:

energia: 480kcal

białko: 18g

tłuszcz: 15g

węglowodany 70g

Twój komentarz




POKAŻ
Ewelina Chrząścik - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ