Składniki:
- Ziemniaki 300g
- Kalafior 250g
- Fasolka szparagowa rozmrożona 120g
- Pomidory 180g
- Cebula 60g
- Czosnek 3g
- Korzeń imbiru 5g
- Sok z cytryny 5g
- Oliwa z oliwek 10g
- Przyprawy: sól, pieprz, kolendra nasiona, kumin, kurkuma (po około 1/3 łyżeczki każdej przyprawy)
Wykonanie:
Cebulę, czosnek i imbir rozdrobnić. Podsmażyć na oliwie wraz z przyprawami. Po koło 4 minutach dodać pokrojone na kawałki pomidory i dalej dusić przez 3 minuty. Sos dostawić. Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować w wodzie lub na parze wraz z różyczkami kalafiora i fasolką szparagową. Ugotowane warzywa wymieszać i polać sosem. Skropić sokiem z cytryny.
Całe danie to: 380kcal, 14g białka, 10g tłuszczu, 70g węglowodanów
Twój komentarz