Ewelina Chrząścik
27 Maj

Warzywa na wiosnę cz.1 KALAFIOR

Sezon w pełni, warzywa jeść trzeba. Krótko i na temat. KALAFIOR

INFORMACJE PRZYDANTE NA CODZIEŃ - KALAFIOR

  • można jeść na surowo lub ugotowany
  • odkwasza organizm
  • chroni przed nowotworami
  • chroni żołądek przed wrzodami i infekcjami H. Pylori
  • osoby z chorbami tarczycy mogą jeść wsrzywa kapustne, w tym kalafior, ale gotowane bez przykrycia. Lotne związki izotiocjaniany konkurują z hormonami tarczycy o jod, wiec lepiej się ich pozbyć gotujac te warzywa bez przykrywki 
  • dodatek koperku lub czosnku zmniejsza wlaściwości wzdymające kalafiora
  • dodatek bułki tartej i masła mie sprzyja redukcji

Twój komentarz




POKAŻ
Ewelina Chrząścik - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ