Chcę dobrze i zdrowo odżywiać się

To co jemy i jak się odżywiamy, ma niesamowicie duży wpływ na stan naszego zdrowia, jak również na nasze samopoczucie psychiczne i fizyczne. W trakcie różnych terapii żywieniowych można łatwo zauważyć jak osoby, które zmieniają swoje nawyki żywieniowe odzyskują wigor, siły i chęci do działania na codzień. To stało się inspiracją do zaoferowania specjalnego pakietu usług skierowanego do osób, które pragną zweryfikować swój dotychczasowy sposób odżywiania, aby po prostu poczuć się lepiej i zdrowiej.

Pakiet pomocy obejmuje:

  • szczegółową analizę i ocenę aktualnej masyi i składu ciała
  • analizę i ocenę zachowań żywieniowych i stylu życia mogących mieć wpływ na nasze zdrowie i somopoczucie
  • szczegółową analizę i ocenę spożycia kilkudziesięciu składników pokarmowych w diecie wraz z opisem
  • szczegółowy wywiad zdrowotny w celu ustalenia wszystkich zaleceń dietetycznych
  • zlecenie odpowiednich ewentualnych badań laboratoryjnych w kontekście zdiagnozowania stanu zdrowia organizmu
  • przygotowanie szczegółowego programu żywienia obejmującego pakiet jadłospisów dniowych (na każdy osobno). Plan żywienia jest ściśle dopasowany do stawianego celu, stanu zdrowia, upodobań smakowych, umiejętności kulinarnych i możliwości finansowych. Zawiera wszystkie gramatury i opisy przygotowania potraw.
  • opracowanie szczegółowej listy zakupów ułatwiającej korzystanie z diety
  • opracowanie listy specjalnych, kontrolnych zadań terapeutycznych
  • odpowiednie ukierunkowanie w zakresie dodatkowych ćwiczeń fizycznych pozwalających cieszyć się dobrą kondycją

Polecane artykuły

Prawda o lodach

Nie ma nic lepszego w upalne dni jak porcja zimnych lodów. Wyśmienicie smakują, schładzają organizm, doskonale poprawiają nastrój. Uwielbiamy je, a zarazem nękani wyrzutami sumienia ...

czytaj więcej

Pięć posiłków to mniej niż trzy

Powszechnie uważa się, iż główną przyczyną narastającej z biegiem lat nadwagi, jest nadmierna konsumpcja kalorii z pożywienia. Chociaż wydaje się to całkiem logiczne i zrozumiałe, ...

czytaj więcej

Po co nam błonnik?

Braki w uzębieniu. Szczęka krucha i delikatna. Żołądka praktycznie nie ma. Jelito cienkie skrócone z trzech metrów do kilkunastu centymetrów z ograniczoną zdolnością wydzielania enzymów. ...

czytaj więcej

Niedobór kwasów omega-3

Jemy zbyt rzadko tłuste ryby morskie, które są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3. Niedobór tych kwasów w diecie zagraża wieloma chorobami. Wpływa też niekorzystnie na ...

czytaj więcej